Vo fontáne plávajú rybičky

23.07.2009 Prešov

Od dnes má centrum mesta ďalšiu atrakciu. V Neptúnovej fontáne sa usídlili červené karasy, ktoré majú potešiť návštevníkov južného parku. Šlo o dar pre mesto Prešov a jeho turistov.
Najmä deťom zaiste prinesie radosť živá atrakcia v centre mesta. Do Neptúnovej fontány dnes pribudlo 8 červených rybiek. „Šlo o dar spoločnosti SADEX, ktorá tak zareagovala na podnet primátora a venovala rybky Prešovčanom a návštevníkom nášho mesta. Z mestského rozpočtu preto nebolo potrebné na túto atrakciu vyčleniť žiadne finančné prostriedky, “ vysvetľuje Kamil Sepeši, vedúci odd. verejnoprospešných činností odboru správy mestského majetku MsÚ v Prešove. „Zapáčil sa nám nápad pána primátora. Chceli sme sem doviesť život, tak veríme, že tento náš pokus bude úspešný a rybkám sa tu bude dariť, “ hovorí Rastislav Feriančík konateľ spol. SADEX.
Podľa jeho slov by k rybkám vo fontáne mali čoskoro pribudnúť vodné rastlinky, možno aj lekná. „Ak tu rybičky vydržia, budeme uvažovať o podobnej aktrakcii aj vo fontáne na Námestí legionárov pri veľkej pošte, “ prezrádza K. Sepeši ďalšie plány na zatraktívnenie mestských oddychových zón.
Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región